Onderwaterwereld Corfu

Corfu snorkelen en duiken

Mooie snorkelplekken

Waar kun je het beste snorkelen

Op duikcursus

Je PADI halen op Corfu

Ontdek de onderwaterwereld

Bekijk Corfu onder de zeespiegel

Duiken en snorkelen Corfu

Rondom het eiland Corfu kun je op diverse plaatsen georganiseerd duiken. Riffen zijn bijvoorbeeld te vinden bij Paleokastritsa is het noordwesten van Corfu, maar bij Kassiopi en Barbati in het noordoosten van het Griekse eiland. Het heldere diepe water zorgt ervoor dat je ver kunt kijken en vissen, wrakken en planten kunt zien.

De onderwaterwerld bij Corfu is fraai te noemen en de duikscholen bieden van mei tot en met september diverse excursies aan. Voor zowel de beginner als de duiker met een PADI. In Acharavi zit bijvoorbeeld een duikschool die dagelijks duikexcursies verzorgt bij de havenplaats Kassiopi. Ook bij Barbati is het duiken populair.

Om te snorkelen kun je op veel plaatsen op Corfu terecht. Als de kust rotsachtig is kun ja vaak al vlak langs de kustlijn een duikbril opzetten en genieten van de onderwaterwereld van Corfu. Bij Agios Georgios in het noordoosten van Corfu kun je zowel goed snorkelen als duiken. Als duikers kun je aan de noordzijde van de baai langs de rotsen gaan of eerst per boot naar de baai van Timone. Door het diepere water zijn hier meer vissen onderwater te zien.