Kasteel Angelokastro Corfu

Ontdek het oude fort

Uitzicht op Noord Corfu

Je kijkt uit over het hele noorden van Corfu

Oud Venetiaans fort

Ruïnes van Venetiaanse vesting

daarom bezoek aan Angelokastro

Bijzonder en cultureel uitstapje

Angelokastro tips

Angelokastro is een van de meest belangrijke Byzantijnse forten van Corfu en Griekenland. Het is gebouwd op een van de hoogste punten (300 meter) langs de kustlijn aan de noordwestkust van Corfu op 30 kilometer van Kerkyra (Kerkira). Het laatste stuk naar het fort, van ongeveer 15 minuten, zul je moet wandelen.

Het fort dateert uit de 12e eeuw en in 1270 is er voor het eerst over geschreven. De Angevins van Napels waren de eerste officiële bewoners van het fort. In 1386 kwam Angelokastro in handen van de Venetianen en had het een grote waarde in de strijd tegen de piraten. Augustus 1571 is de datum die het belangrijkste is in de geschiedenis van Angelokastro. De Turken kregen het niet voor elkaar om het fort te veroveren en zo ook niet het eiland Corfu.

In 1997 heeft een grote opknapbeurt van het Venetiaanse fort Angelokastro plaatsgevonden, gesponsord door het Griekse regering. Hierdoor is het fort niet altijd toegankelijk geweest voor toeristen. Je kunt het fort nu dagelijks gratis bezoeken (behalve op maandag) van 08.30 tot 15.00 uur.