HIGHLIGHTS van corfu

Dé bezienswaardigheden

alle bezienswaardigheden

Wat je moet zien op Corfu

Ontdek de hotspots corfu

Bezoek alle trekpleisters van dit eiland

corfu laat je zien

Ga zelf met een huurauto over het eiland

Hotspots

Corfu is een eiland met veel bezienswaardigheden. Het eiland is groen met een grote diversiteit aan flora en fauna. Niet alleen de zon, zee en het strand zijn trekpleisters van het Griekse eiland Corfu, maar ook de rijke cultuur en natuur maken Corfu interessant. Corfu is een eiland voor diverse soorten toerisme.

Bezienswaardigheden op Corfu kun je zelf ontdekken en gaan bezichtigen met een huurauto of scooter. De bezienswaardigheden liggen nooit erg ver van je vakantiebestemming. Maak zelf een dagindeling en combineer de mooie natuur, de interessante culturele bezienswaardigheden en een duik in de zee in een van de vele baaien van Corfu. Maak je dagtochten over Corfu nog interessanter door niet dezelfde route te kiezen voor de heen- en terugreis. In vrijwel elk dorpje of badplaats vind je voldoende mogelijkheden voor een ontbijt, lunch of diner vaak met de specialiteiten van Corfu.

Elke badplaats biedt de mogelijkheid voor georganiseerde excursies naar diverse bezienswaardigheden van het Griekse eiland. De dagtochten zijn per boot of per bus en vinden veelal op of rondom Corfu plaats. Populaire excursies zijn de boottocht naar Paxos, Anti-Paxos en Parga, een dagdeel voor cultuur en shoppen in Kerkyra en een dag vertier in het waterpark Aqualand.

Het Achilleion (paleis van Sissi) en het kerkje Vlacherna zijn de bekendste en meest bezochte hotspots. Maar ook de mooie zandkliffen bij Peroulades, het idyllische haventje van Kouloura en de prachtige baaien van Paleokastritsa zijn echte publiekstrekkers.

Het Griekse eiland heeft een waterpark: Aqualand. Aqualand ligt in het midden van het eiland bij de plaats Agios Ioannis en is zeker een bezoekje waard. Corfupagina.nl heeft een selectie gemaakt van de meest interessante bezienswaardigheden op Corfu.