Kanoni is kijken op Vlacherna

Je ziet de vliegtuigen landen

Vanaf het terras

Uitzicht op Pontikonisi en Vlacherna

Vliegtuigspotten

De beste plek op Corfu voor spotters

Wandeling over de dam

Lopend over de dam naar de overkant

Kanoni tips

Kanoni ligt op het hoogste punt van het schiereiland Analipses bij Kerkyra (Kerkira). Je kunt Kanoni vanuit Kerkyra (Kerkira) eenvoudig per auto of per bus bereiken. De weg gaat grotendeels langs de landingsbaan van het vliegveld van Corfu.

De laatse kilometer voor Kanoni kom je nog diverse interessante bezienswaardigheden tegen. Zo passeer je Mon Repos, het eerste verblijf van keizerin Sissi, de Paleopolis Basiliek en het Agii Theodori klooster. Op de laatste splitsing kun je kiezen tussen Pondikonissi of Kanoni. Eigenlijk moet je ze allebei gezien hebben.
Vanaf Kanoni heb je een schitterend uitzicht op de landingsbaan van de luchthaven van Corfu. De andere zijde geeft je een prachtig zicht op het beroemde Vlacherna-klooster en het eilandje Pondikonissi. In de zomermaanden is het hier veelal erg druk.

Naar Kanoni

Loop je vanaf Kanoni met de trap naar beneden of rijd je met de auto terug naar de eerder genoemde splitsing, dan kom je bij het Vlacherna-klooster. Je kunt het klooster vrij bezichtigen. Vanuit het haventje bij het klooster varen bootjes naar het muizeneiland Pondikonissi. Interessanter is de dam die het plaatsje verbindt met Perama en vlak achter de landingsbaan loopt. Ongeveer in het midden van de dam kun je getuigen zijn van het spektakel van het landen en opstijgen van de vliegtuigen. Maandag en zaterdag zijn de dagen met het meeste vliegverkeer op de luchthaven van Corfu.

Meer informatie over Kanoni en Corfu
Corfu
Corfu startpagina
Corfu vakantie
Griekenland