VAKANTIE Kassiopi

Gezellig authentiek haventje

Verborgen baaitjes

Kiezelstrandjes en helder zeewater

ligging van Kassiopi

In het noordoosten van Corfu

daarom deze bestemming

Mooie baaitjes en gezellige haven

Kassiopi tips

Kassiopi ligt in het noordoosten van Corfu op ongeveer 40 kilometer van Kerkyra (Kerkira). De havenplaats ligt aan twee baaien gescheiden door een schiereilandje. Het heeft ongeveer 1200 vaste inwoners. De havenplaats is gemakkelijk per boot of per “groene” bus te bereiken.

Trekpleisters van Kassiopi zijn natuurlijk het pittoreske haventje met de vele terrasjes en vissersboten. Boven het dorp ligt een middeleeuwse burcht die recent compleet is opgeknapt. Hij dateert uit 1386 en is door de Venetianen aangelegd. Een andere bezienswaardigheid is de Panagia tis Kassopitras-kerk achter de taverne Three Brothers aan de haven. De kerk heeft diverse fresco’s en iconen.

Rondom Kassiopi liggen kleine kiezelstranden. De witte kiezels en stenen zorgen voor turquoise zeewater. In de zomermaanden is het hier goed vertoeven. Het zeewater loopt hier snel af waardoor je goed kunt afkoelen. Door het heldere zeewater en de stenen en rotsen kun je in en rondom Kassiopi ook goed snorkelen en duiken. Geen wonder dat er ook diverse duikscholen zijn terug te vinden. Hier kun je ter plekke of ook via een reisbureau in een andere badplaats bijvoorbeeld een proefduik boeken.

Ontdekken

Kassiopi heeft een dagelijkse bootverbinding met Kerkyra (Kerkira). Vanuit Kassiopi vertrekken ook dagelijks diverse excursies zoals de oostkust cruise of de bbq naar sandy beach. Een busverbinding met Kerkyra (Kerkira) gaat zes keer per dag (ma-za), zondag een keer. De andere busverbinding gaat via Acharavi en Roda naar Sidari. Deze dienst rijdt vier keer per dag. Vanuit de haven van Kassiopi heb je prima zicht op de stad Sarande in Albanië.

In de avonduren zijn vooral de terrassen gezellig druk. Daarnaast zijn er ook twee discotheken. Kassiopi heeft diverse geldautomaten van banken om geld te kunnen pinnen. Het strand van het dorp is geen Blue Flag Beach. In de regio rondom de havenplaats vind je meer Blue Flag Beaches. Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur.