VAKANTIE Roda

Vissersdorp in Noord-Corfu

Boulevard en zandstrand

Gezellige promenade met horeca

Roda ligt naast Acharavi

Roda en Acharavi lopen in elkaar over

daarom deze bestemming

Mooi zandstrand en genoeg faciliteiten

Roda tips

Roda is een badplaats in het noorden van Corfu. Het dorp ligt aan dezelfde baai als Acharavi en leefde vroeger van de visvangst. Deze kustplaats heeft 450 vaste inwoners, ligt op 36 kilometer van de hoofdstad Kerkyra en is bereikbaar met de ‘groene’ stadsbus. Het strand in het centrum is een zandstrand, hier vinden in de zomermaanden diverse activiteiten plaats. Aan de oostkant van het strand kun je over een brug naar het kleine haventje.

Het centrum ligt aan zee met een boulevard. Langs de boulevard vind je diverse restaurants, bars en veelal souvenirwinkels. Vanaf de terrassen van Skouna en Roxannes kijk je uit over zee. Pirates, Drunken Sailor en Oscar’s zijn tot in de vroege uurtjes geopend. Tips voor restaurants zijn Drossia (aan de hoofdweg naar het kruispunt) en New Port (langs de boulevard bij de haven). Aan de westkant van het centrum is een nieuw winkelcentrum gebouwd met diverse winkels en speelparadijs Nemo voor de kinderen.

In het centrum van Roda kun je de overblijfselen van een Dorische tempel bezichtigen daterend uit de 5e eeuw voor Christus. De tempel was oorspronkelijk met 21,40 bij 11,65 meter en gebouwd van lokaal zandsteen indrukwekkend. Het zoute water en diverse weersinvloeden hebben gezorgd voor de nodige erosie. Diverse ornamenten, kleibeelden relieftekeningen zijn overgebracht naar het archeologisch museum van Corfu in Kerkyra. Toegang tot de Dorische tempel is gratis.

Ontdekken

Roda is gemakkelijk per auto te bereiken vanuit Kerkyra, Sidari of Kassiopi. Ook per bus kun je vanuit Kerkyra vier keer per dag (ma-za) en zondag een keer. De andere busdienst rijdt van Sidari via Roda en Acharavi naar Kassiopi dagelijks vier keer.

Het strand van Roda is geen Blue Flag Beach. In de regio rondom Roda vind je meer Blue Flag Beaches (Agios Spiridon en Astrakeri). Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur. Op het strand van Roda kun je op diverse locaties strandbedden en parasols huren. Op het brede hoofdstrand staat in de zomermaanden een beachvolleybalveld, waar lokale, maar ook nationale toernooien worden georganiseerd.