Sunset bij Peroulades

Steile zandrotsen en strand

7th Heaven café

Mooiste plaats voor de zonsondergang

Door naar Cape Drastis

Het uiterste noordwesten van Corfu

Zwemmen en naar het strand

Dunne strook zand en open zee

Peroulades tips

Het dorpje Peroulades ligt in het noordwesten van Corfu op ongeveer 45 kilometer van Kerkyra (Kerkira) en 5 kilometer van Sidari. De attracties hier zijn niet het dorp Peroulades zelf maar Cape Drastis en Logas beach.

Logas Beach ligt net even buiten het dorp. Je kunt het eenvoudig vinden door de bordjes te volgen. Aan de voet van een steile (krijt) rotskust liggen smalle zandstrandjes. Bovenop de rots ligt Panorama Restaurant & 7th Heaven Cafe waar je een prachtig uitzicht hebt over de zee en op de eilanden Erikousa, Mandraki en Othoni. Je kunt de afdaling naar de strandjes te voet maken. Ideale plaats om mooie foto’s te schieten, zowel beneden als boven. De zonsondergang is hier fantastisch!

Cape Drastis kun je via een klein weggetje per auto of te voet bereiken aan het begin van het dorp. Let goed op de bordjes bij de school. De wandeling naar Cape Drastis is mooi maar neemt zeker een half uur in beslag. Met de auto ben je sneller, maar de weg is smal en bij de kaap zijn maar weinig parkeermogelijkheden. Onderweg kun je al mooie foto’s schieten van het prachtige uitzicht. Aan het einde kun je een frisse duik nemen in de zee.