Uitzicht is fantastisch

Paleokastritsa met fraaie baaien

Uitzicht vanaf Lakones

Vanaf de terrassen in Lakones genieten

Grotten bij Paleokastritsa

Vaar rond langs de grotten en stranden

Genoeg te zien en te doen

Snorkelen of naar het oude klooster

Paleokstritsa tips

Paleokastritsa is een van de trekpleisters van Corfu met ongeveer 600 vaste inwoners op 25 kilometer ten noordwesten van Kerkyra (Kerkira). De badplaats kenmerkt zich door twee prachtige baaien gescheiden door een schiereiland met een klooster. Vooral in de zomermaanden is het hier erg druk en moeilijk om een parkeerplaats te vinden. Je kunt de auto parkeren vlakbij het strand voor drie euro per dag.

Het Panagia Theotokos tis Paleokastritsas-klooster staat op het schiereiland en dateert uit 1228. In 1403 werd het vernietigd door Genovezous en in 1469 weer opnieuw gebouwd. Tijdens de oorlog met de Turken in 1537 werd het klooster opnieuw vernietigd en in 1722 was de ingang aan de noordzijde gerestaureerd.

De meeste gebouwen die er nu staan komen uit de 18e eeuw. Je kunt per auto naar het klooster rijden echter dien je te wachten tot het verkeerslicht op groen staat om het schiereiland te kunnen op rijden. Het klooster is goed onderhouden en zeker een bezoekje waard. Zo zijn er oude iconen te zien (1713), mooie beschilderingen en een sfeervol binnenplaatsje. Het kleine museum van het klooster heeft een interessante collectie boeken en foto’s. Vanaf het klooster heb je een mooi uitzicht over de baaien van Paleokastritsa. Je kunt het klooster dagelijks bezoeken van 07.00 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 20.00 uur.

Vanuit de haven kun je per taxi- of excursieboot uitstapjes maken naar Paradise beach, kleine grotten en het blauwe oog. Je ziet hier “The head of the Lion”, st. Nicolas cave en Nausica cave. Mocht je een dagtocht willen maken naar het prachtige Paradise beach vergeet dan niet voldoende zonnebrandcrème en eten en drinken mee te nemen. Je kunt de baai alleen per boot bereiken en er is vrijwel geen schaduw. Andere stranden en baaien in de buurt zijn Rovinia beach, Limni beach, Marmara beach, Liniodoro beach, Kastelli beach, small Kastelli beach, Stelari beach en small Stelari beach.

Ontdek Paleokastritsa

Langs de weg vanuit Kerkyra (Kerkira) ligt aan het begin van Paleokastritsa de bar La Grotta. De bar ligt op de rotsen aan zee. Een busverbinding met Kerkyra (Kerkira) gaat zeven keer per dag (ma-za), zondag zes keer en eindigt in Lakones.

In het Corfu Aquarium kun je de onderwaterwereld van Paleokastritsa en de omgeving ontdekken zonder zelf de zee in te gaan. Je ziet hier schelpen, vissen en plantensoorten. Bij Acapulco beach bar heb je niet alleen een mooi zwembad, maar ook een schitterend uitzicht op de baai van Liapades.

Lakones is een bergdorpje ten noorden van Paleokastritsa op ongeveer 5 kilometer afstand. Langs de weg vind je diverse tavernes als Bella Vista en Golden FoxBella Vista is de traditionele taverne waar diverse oude beroemdheden graag en bezoek brachten. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op Paleokastritsa. Indrukwekkender is het uitzicht vanuit het zwembad van taverna Golden Fox over de baaien van Paleokastritsa en het fort Angelokastro. Vanaf beide locaties kun je prachtige foto’s maken.