Klimaat op Corfu

Het weer en klimaat op Korfoe

Hoe is het weer op Corfu

Temperatuur en de vooruitzichten

Beste reistijd voor Corfu

Korfoe reismaanden

Klimaat het hele jaar door

Welke maand is het het warmste

Corfu weer en klimaat

Corfu heeft een Mediterraans klimaat. In de winter kan het s’ nachts vriezen en in de zomermaanden komt de temperatuur overdag weleens boven de 40 graden. De winters zijn doorgaans nat en de zomers overwegend droog.

Januari
koud, regenachtig en vrij veel wind. Tijdens de Halcyn Days is het weer over het algemeen goed met weinig wind. Deze periode duurt maximaal een week. In januari kan de sirocco levante waaien vanaf het vasteland van Griekenland. De wind komt vanuit het oosten vanaf het besneeuwde gebergte Epirus en Albanië.

Februari
wat warmer met meer zon dan in januari. De amandelbomen staan in bloei op Corfu. In februari kan de sirocco levante waaien vanaf het vasteland van Griekenland. De wind komt vanuit het oosten vanaf het besneeuwde gebergte Epirus en Albanië.

Maart
veelal koud gepaard met wind, maar met meer zonnige dagen. In maart gaan de eerst mensen zwemmen in zee.

April
lenteweer met aangename dagtemperaturen en weinig regen. De nachttemperatuur kan rond het vriespunt liggen. Corfu staat in bloei en het eiland is prachtig groen met prachtige kleuren van wilde bloemen.

Mei
warm en zonnig. Na 10 mei is er minder kans op neerslag. De zee is rustig en de natuur op Corfu is nu op zijn mooist. Een prima maand voor buitenactiviteiten.

Zomer en najaar

Juni
het begin van zomer met warme dagen. Lekker om aan het strand te gaan liggen. Een prima periode voor vakanties. Nu is het nog niet zo druk.

Juli
warm tot zeer warm met vrij veel wind. Dit is samen met augustus de drukste maand wat betreft toerisme op Corfu. In juli waait regelmatig de maestros. Dit is een stevige noordwestenwind die zorgt voor een aangename verkoeling. Maestros is een stormachtige wind en houdt vaak een paar dagen aan. Af en toe waait een Sirocco uit het zuidoosten. Deze warme wind komt vanuit Afrika en neemt Saharazand mee.

Augustus
warm tot zeer warm met vrij veel wind. In augustus vieren de Grieken en Italianen vakantie. In augustus waait regelmatig de maestros. Dit is een stevige noordwestenwind die zorgt voor een aangename verkoeling. Maestros is een stormachtige wind en houdt vaak een paar dagen aan. Af en toe waait een Sirocco uit het zuidoosten. Deze warme wind komt vanuit Afrika en neemt Saharazand mee.

September
warm met veel zon en minder wind. Prima maand voor nazomeren en buitenactiviteiten. Eind september kent koelere nachten. De groene velden staan vol met herfstbloemen.

Oktober
overwegend zonnig met aardige dagtemperaturen. Grotere kans op neerslag en ’s nachts is het fris. De dagen worden kort.

November
wisselvallig weer met grote kans op neerslag.

December
instabiel weer met veel regen en koude wind. In het zuiden zijn er dagen met temperaturen boven de 20 graden.