Prachtig strand van Arillas

één van de mooiste stranden

Lang zandstrand

Langgerekt en kindvriendelijk

Strandwandeling maken

Met je blote voeten over het strand

daarom Arillas

Restaurants bij het strand

Arillas tips

Arillas is een moderne en populaire badplaats aan de noordwestkust van Corfu. Het ligt op 30 kilometer afstand van Kerkyra (Kerkira) en is bereikbaar met de “groene” stadsbus vanuit Sidari en Paleokastritsa. Arillas heeft ongeveer 200 vaste inwoners, maar in de zomermaanden is dit aantal door vakantiegangers veel hoger. Het zandstrand bestaat grotendeels uit (donker)zand met bij het centrum een pier die veel gebruikt wordt om van te vissen. Rondom de pier kun je goed snorkelen. Voor kinderen is de geleidelijk aflopende heldere zee veilig. Aan de noordzijde van de baai vind je krijtrotsen. Toeristen smeren zich hier vaak mee in als scrub-behandeling.

Het centrum bevindt zich aan de doorlopende weg langs de boulevard vrijwel direct aan het zandstrand. Hier vind je winkeltjes, restaurants, bars met terrasjes. Tips zijn Ammos beachbar. Voor het uitgaansleven kun je terecht in Coconut en Malibu.

Ontdekken

Voordat je Arillas in komt vanaf Sidari of Kerkyra vind je langs de hoofdweg de Corfu bierbrouwerij. Je kunt hier dagelijks een gratis bezoek brengen en de diverse bieren proeven die hier lokaal worden gebrouwen. Als souvenir kun je de bieren kopen in de naastgelegen winkel. Arillas is per auto prima en gemakkelijk te bereiken. Ook per bus kun je vanuit Kerkyra en Sidari de badplaats bereiken.

Het strand van Arillas is een Blue Flag Beach. In de regio rondom Arillas vind je meer Blue Flag Beaches (Sidari en Agios Georgios). Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur. Op het strand van Arillas kun je op diverse locaties strandbedden en parasols huren.