vakantie naar Corfu

Ontdek Corfu

jouw vakantie

Start je reis hier op deze website

Corfu reizen

Van april tot en met oktober

Zoek en boek je Corfu vakantie

Pakketreizen naar o.a. Dassia en Gouvia

Op vakantie

Het toerisme is de belangrijkste inkomstenbron van het Griekse eiland Corfu. In de 2e Wereldoorlog vluchtte Gerard Durell noodgedwongen uit Egypte. Hij schreef op Corfu zijn boek Propero’s cell en verwachtte dat de Griekse levensstijl de oorlog niet zou overleven. Niets is minder waar. De eerste toeristenplaatsen ontstonden in de jaren 80 in de badplaatsen Ipsos en Benitses. Vooral jonge Engelsen werden aangetrokken en het toerisme op Corfu was begonnen. De wilde feestoorden zijn inmiddels van het eiland verdwenen op eentje na: Kavos. Hier vind je doorgaans alleen jonge Britten. De overige badplaatsen zijn meer en meer gericht op families en echtparen.

Corfu kun je vanaf Nederland met het vliegtuig bereiken. Van april tot en met oktober vanaf Schiphol, maar ook via lokale luchthavens als Groningen en Eindhoven. In België zijn er in die periode vrijwel dagelijkse vluchten mogelijk vanaf Brussel of Luik. De vliegtijd varieert van twee uur en tien minuten tot twee uur en vijftig minuten. De korte vliegtijd maakt Corfu interessant als vakantiebestemming binnen Griekenland voor ouders met (jonge) kinderen.

Reizen Corfu

In 2007 hebben in totaal 18.923 Nederlanders minimaal een nacht doorgebracht in een hotel of soortgelijke accommodatie op Corfu. Dat is 3,4% van het totaal toeristen dat in 2007 een nacht in een hotel heeft doorgebracht op Corfu. Grieken (124.537), Engelsen (111.384) en Duitsers (94.484) voeren de lijst aan met toeristen die minimaal een nacht hebben doorgebracht in een hotel op Corfu. In 2007 had Corfu totaal 29.052 bedden in hotels of soortgelijke accommodaties beschikbaar.(bron: NCCSG)

Op Corfu kun je op steeds meer plaatsen gebruik maken van WIFI of terwijl gratis internet. Accommodaties, maar ook bars en restaurants bieden hun gasten de mogelijkheid om hun mail te checken, even te twitteren of een foto of bericht te plaatsen op Facebook en Instagram. Zo kun je dus eenvoudig en voordelig contact houden met je vrienden, familie en kennissen tijdens je vakantie Corfu.

Meer informatie over vakanties naar Corfu
Corfu – Griekenland.net
Corfu vakantie
Corfu vakanties Ross Holidays
Griekenland vakanties