VAKANTIE in Agios Gordios

Aan het zandstrand

Agios Gordios heeft mooi zandstrand

Langs de westkust van Corfu

Zwemmen, relaxen en genieten

Een echte zon, zee en strandvakantie

daarom Agios Gordios

Met elkaar in de zon en op het terras

Agios Gordios tips

Agios Gordios is een badplaats aan de westkust van Corfu op 20 kilometer van de hoofdstad Kerkyra (Kerkira). Het dorp heeft 500 vaste inwoners en een mooie lange baai van ongeveer een kilometer. Het zandstrand is breed en uitgerekt over vrijwel de gehele baai. Het karakter van Agios Gordis ontleent zich aan de twee rotsen (in zee en aan de zuidrand). Agios Gordis is omringd door steile rotsen met groene hellingen. Hier vandaan heb je een prachtig uitzicht over de hele baai.

Het centrum van Agios Gordios is een lange boulevard van ongeveer 500 meter met diverse restaurants, taverna’s en cafe’s. Hier achter vind je veelal verspreid de diverse accommodaties.
De stadsbus rijdt (ma-za) zes keer per dag naar Kerkyra (Kerkira). Op zondag is er twee keer een verbinding met de hoofdstad van Corfu.

Ontdekken

Het strand van het dorp Agios Gordios is een Blue Flag Beach. In de regio rondom de badplaats vind je meer Blue Flag Beaches (Glyfada, Korission meer en Issos). Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur.

Meer informatie over Agios Gordios
Corfu Agios Gordios
Corfu huize Nikiforos – Ross Holidays