vakantiebestemmingen

corfu dorpen en steden

alle vakantiebestemmingen

Van badplaats tot dorp in het binnenland

de dorpen van corfu

Langs de oost- en westkust

Verblijf op dit Ionische eiland

Badplaatsen op het eiland Korfoe

Corfu Bestemmingen

Corfu heeft een stad Kerkyra (Kerkira) en verder veel, heel veel dorpen verspreid over het hele eiland. Het aantal vaste inwoners van de dorpen varieert van 10 tot 4500. Kerkyra is letterlijk en figuurlijk het middelpunt van het eiland. De afstand naar Kerkyra is nooit meer dan 55 kilometer en vrijwel altijd binnen twee uur te realiseren.

Veel dorpen langs de kust veranderen in de zomermaanden in badplaatsen gericht op toeristen uit binnen- en buitenland. De wegen zijn niet te vergelijken met het Nederlandse wegennet. Veel wegen zijn niet verlicht s nachts. Alleen rondom Kerkyra (Kerkira) en de grotere vakantiebestemmingen wel. De meeste dorpen hebben prima voorzieningen. Zo is er altijd wel ergens een hotel of appartement te vinden, een bakker of een supermarkt.

Corfu heeft veel Blue Flag Beaches. Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur. Het Griekse eiland heeft een waterpark: Aqualand. Aqualand ligt in het midden van het eiland bij de plaats Agios Ioannis en is zeker een bezoekje waard.