TIPS EN INFORMATIE

Handig om te weten

Voor je vakantie naar corfu

Lekker lezen voor je gaat reizen

Wist je dat van korfoe?

Weetjes over je vakantiebestemming

Informatie over corfu

Zo mis je niks en handig om te weten

algemene informatie

Corfu is op drie kleine eilandjes na het meest noordelijke eiland van de Ionische archipel van Griekenland. De noordoostkust ligt op 2 kilometer van de kust van Albanië en de zuidoostkust op 10 kilometer van het vasteland van Griekenland. Het totale oppervlakte van Corfu bedraagt 592 km2 met een kustlijn van 217 kilometer. De lengte van eiland is ongeveer 60 kilometer en de breedte varieert van 4 kilometer tot 30 kilometer. Het eiland Corfu heeft ongeveer 125.000 inwoners, waarvan er 50.000 wonen in de hoofdstad Kerkyra (Kerkira).

De neerslag op Corfu is gemiddeld hoger dan in de rest van Griekenland. December is de regenmaand met ongeveer 240 mm regen. De maanden juli en augustus zijn vrijwel regenvrij. Van mei tot en met september schijnt de zon over het algemeen volop: gemiddeld 10 uur per dag. De laagste temperaturen worden gemeten in december en januari. Overdag wordt het dan vaak niet warmer dan 15 graden. In juli en augustus is de gemiddelde dagtemperatuur 32 graden.

Corfu heeft meer dan 3,5 miljoen olijfbomen en geen wonder dus dat je hier goede olijfolie kunt kopen. Ook heeft Corfu wijngaarden, bij Sinerades, en citrusvruchten. Belangrijkste inkomstenbron is het toerisme. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,5 miljoen toeristen van over de hele wereld het groene Griekse eiland. Ongeveer 30% van de Corfioten werkt in de toeristenbranche of aanverwante bedrijven.