VAKANTIE Messonghi

Bestemming langs de oostkust

Vakantiedorp zuid Corfu

Moderne kustplaats op Korfoe

Gezellige bestemming op Corfu

Messonghi ligt aan zee

daarom deze bestemming

Genoeg te doen en goede ligging

Messonghi tips

Mesongi (Messonghi) is een moderne en populaire badplaats aan de zuidoostkust van Corfu. Het ligt op 22 kilometer afstand van Kerkyra (Kerkira) en is bereikbaar met de “groene” stadsbus vanuit Kavos en Kerkyra. Deze plaats heeft ongeveer 400 vaste inwoners, maar in de zomermaanden is dit aantal door vakantiegangers veel hoger. Het strand bestaat grotendeels uit zand en kiezels en is kindvriendelijk. Deze badplaats wordt geschieden van de badplaats Moraitika door de Mesongi rivier. Aan de kust zijn veel watersportmogelijkheden en de kustplaats heeft een eigen duikschool.

Messonghi heeft meer dan voldoende winkels, supermarkten en restaurants. Voor uitgaansgelegenheden kun je beter in Moraitika terecht. Vanuit Mesongi kun je per boot een dagtocht maken naar Sivota, Paxos of anti-paxos. Bovendien is het aangenaam om een wandeling te maken in het nabijgelegen Koprakas bos.

Messonghi is per auto prima en gemakkelijk te bereiken. Ook per bus kun je vanuit Kerkyra, Moraitika en Kavos de badplaats bereiken.

Ontdekken

Het strand van Messonghi is een Blue Flag Beach. In de regio vind je meer Blue Flag Beaches (Moraitika en Issos). Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur. Op het strand van kun je op diverse locaties strandbedden en parasols huren.

Vakantie naar Messonghi
Corfu huize Nikiforos – Ross Holidays