Hoefijzer van Kouloura

Pittoresk haventje

Haventje langs de oostkust

Naast het gezellige dorp Kalami

Mooie foto’s maken

Haventje in hoefijzer vorm

Aanmeren in Kouloura

Terrasjes, terrasjes en nog meer terrasjes

Kouloura tips

Kouloura is een idyllisch haventje op ongeveer 25 kilometer te noorden van Kerkyra (Kerkira) aan de oostkust van Corfu. Bij het haventje zijn een villa en een taverne. Qua parkeergelegenheid is het behelpen bij de taverne, zeker in het hoogseizoen. Het is aan te raden de auto al wat eerder langs de weg te parkeren.

De villa van Kouloura dateert uit de 16e eeuw en is sinds 1986 in handen van een Italiaanse familie. Vanaf de hoefijzervormige haven heb je een prachtig uitzicht op het op slechts 2 kilometer verder liggende Albanië. Voor een mooie foto rijd je terug naar de hoofdweg en sla je af naar Kassiopi. Na 200 meter is een ruime parkeerplaats met picknicktafels en een grandioos uitzicht op de haven van Kouloura.

Naast dit kustplaatsje ligt de baai van het dorp Kalami. Hier heb je een kiezelstrand en ook een aantal bezienswaardigheden. The White House was ooit de woonplaats van de familie DurellGerald Durell is bekend van zijn dierenverhalen, die ook in het Nederlands zijn vertaald, en zijn broer Lawrence schreef boeken en gedichten. Tegenwoordig kun je hier in de taverne wat eten en zelfs overnachten.
Kalami en Kouloura hebben een bootverbinding met Agni en Nissaki meerdere keren per dag. Langs de hoofdweg van Kerkyra (Kerkira) naar Kassiopi stopt regelmatig de bus.

Anemos Villas

11/16/2024

Rodakino

1008

Hotel Fodele Beach & Waterpark Holiday Resort

05/11/2024

Fodele

912

Appartementen Sunflowers

06/29/2024

Votsalakia

508

Appartementen Iris

10/15/2024

Nidri

528