VAKANTIE Sidari

Drukke kustplaats op Corfu

populaire badplaats

Sidari is toeristisch

Fraaie kustlijn

In zee springen vanaf de rotsen

Lange winkelstraat

Shoppen en karaoke in bars

Sidari tips

Sidari is een populaire badplaats in het noorden van Corfu op 45 kilometer van Kerkyra (Kerkira). Vooral de laatste jaren is het gegroeid en erg populair bij Engelse vakantievierders. Sidari is goed te bereiken met de “groene” bus en heeft ongeveer 1200 vast inwoners. In de zomermaanden ligt dit aantal veel hoger door de grote hoeveelheid toeristen.

Trekpleisters van Sidari zijn de steile rotskust en Canal d’Amour. Als je in het Kanaal van de liefde als vrijgezel meisje zwemt en denkt aan je droomprins, dan loop je deze kort daarna tegen het lijf. Een mooie legende. Veelal jongeren duiken van de hoge kliffen af, wat op zich al een schouwspel kan zijn. Het is zeker niet ongevaarlijk omdat de diepte van de zee moeilijk is in te schatten.

Sidari is per auto prima te bereiken. Ook per bus kun je vanuit Kerkyra tien keer per dag (ma-vr), zaterdag acht keer en zondag een keer naar Sidari. De andere busdienst rijdt van Sidari via Roda en Acharavi naar Kassiopi dagelijks vier keer.

Aan het hoofdstrand staan twee strandtenten die vaak zorgen voor het nodige vertier. Zo zijn er regelmatig beachparties in de zomermaanden of kun je deelnemen aan beach-volleybaltoernooien. Overdag kun je in de strandtenten lekker loungen.

Ontdekken

Voor de kust kun je de noordelijker gelegen eilanden Erikousa, Mandraki en Othoni goed zien liggen, vooral bij helder weer. Vanuit de haven het naburige plaatsje Agios Stefanos kun je per boot een dagtocht ondernemen naar deze eilanden.

Het strand van het dorp Sidari is geen Blue Flag Beach. In de regio rondom de badplaats vind je wel Blue Flag Beaches (Canal d’Amour). Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur.