Wanneer naar Corfu

Mooiste reismaanden

Wat is je favoriete reistijd

In welke maand kun je het beste reizen

Ontdek de reismaanden

Van april tot en met oktober

Daarom in die periode naar Corfu

Wanneer op vakantie naar Korfoe

Beste reistijd Corfu

Het Griekse eiland Corfu kun je rechtstreeks bezoeken van eind april tot en met half oktober. In deze periode vliegt men vanaf diverse luchthavens in Nederland en België op het eiland en in de wintermaanden is de enige optie via Engeland of via Athene. De beste reistijd is voor het type vakantie en vakantieganger verschillend. Met kinderen ben je vaak gebonden aan de vakantieperiodes en voor wandelingen moet het niet te warm en te druk zijn. Het gehele jaar door is het in ieder geval mogelijk om een accommodatie te vinden op het eiland.

Corfu in mei en juni
Eind mei tot en met eind juni is een prettige reistijd voor Corfu als je geen schoolgaande kinderen hebt en als je houdt van rust, natuur en wandelen.In deze periode staat het eiland in bloei en is alles prachtig groen. Een bergwandeling in het noorden van Corfu is dan, mede door de aangename temperatuur, een prima mogelijkheid. Wat hoger in de bergen kleurt de brem mooi geel en ook bougainville kleurt prachtig roze, rood of paars. Het zeewater is eind mei nog fris, maar kan eind juni al 22 graden of warmer zijn. In combinatie met een dagtemperatuur van 28 tot 30 graden dus prima voor een verkoelende duik. In de avonden is het in mei nog goed mogelijk dat je een truitje of t-shirt met lange mouwen moet dragen, doordat het kan afkoelen tot 15 graden. De regenkans is vanaf begin juni al een stuk kleiner en vaak zijn de eventuele regenbuien kort en hevig.

Wanneer naar Corfu

Hoogseizoen
Het hoogseizoen is de reistijd voor families en jongeren. De vele stranden lenen zich prima voor een dagje met de (kleine) kinderen. Het zeewater kan juli en augustus 25 graden of warmer zijn en met een dagtemperatuur van 32 tot 35 graden en welkome plaats voor vertier en verkoeling. In de nachten kan het in Kerkyra in deze reistijd niet verder afkoelen dan 23 tot 25 graden en het kan na zonsondergang nog lang zwoel aanvoelen met temperaturen van 27 tot 30 graden. Aan zee kan een briesje voor de nodige verkoeling zorgen. Regenen doet het in de zomermaanden eigenlijk niet. Het kan voorkomen dat het bewolkt is en soms een klein spatje regen of een korte flinke hoosbui.

September
September is een prima maand voor een vakantie naar Corfu. De zee is heerlijk warm en de dagtemperatuur is zeer aangenaam met waardes van 25 tot 31 graden en veel zon. De drukte van het hoogseizoen is verdwenen en je kunt in deze periode prima het eiland bezichtigen. Culturele bezienswaardigheden in en rondom Kerkyra kun je combineren met dagje shoppen of een middagje aan het strand. Kortom lekker nazomeren en genieten van Corfu.

Winter
De reistijd is de wintermaanden is een stuk langer door de overstap op een andere luchthaven. De vakantiebestemmingen zijn in deze periode vaak verlaten en de meeste lokale winkels, restaurants en bars gesloten. In de hoofdstad, maar ook de bergdorpen is er wel het een en ander geopend.