Stranden Corfu

Wat zijn de mooiste stranden

Zand- en kiezelstranden

Met je voeten in het zand van Corfu

Strandvakantie Korfoe

Relaxen aan het strand van Corfu

Alle stranden op Corfu

Genieten van zon, zee en strand

Mooiste stranden Corfu

Het eiland Corfu heeft een diversiteit aan stranden van kleine kiezelstranden tot lange en brede zandstranden. In 2022 heeft Corfu twee stranden met een blauwe vlag (Blue Flag Beaches). Deze stranden zijn schoon, het zwemwater is van prima kwaliteit, er zijn de nodige faciliteiten en de natuur en milieu erop en rond omheen worden beschermd en bijgehouden. Elk jaar is weer een nieuwe controle door deze organisatie en vaak wordt de nominatie van het strand op Corfu weer voor een jaar verlengd.

Zandstranden in het noordwesten
De noordwestkust kenmerkt zich door mooie zandstranden, maar vaak in combinatie et fris of koud zeewater. Dit komt door de aanvoer van kouder zeewater uit diepere gedeeltes van de Ionische Zee. Aan deze zijde van Corfu staat vaak stroming en is Italië het dichtstbijzijnde land. Agios Georgios is een schitterende baai met een lang en op veel plaatsen ook breed zandstrand. De zee loopt hier snel af, maar het mooie zand en ook de rust is prima voor kinderen. Aan het strand zijn tavernes en supermarkten te vinden en je kunt de auto vlakbij parkeren. Op het strand Agios Stefanos, ten noorden van Agios Georgios, kun je de auto zelfs op het strand parkeren. Een ander mooi, maar minder breed zandstrand in het noordwesten van Corfu is Arillas.

Kiezelstranden Corfu

Kiezelstranden in het noordoosten
Aan de noordoostzijde van Corfu, van Kassiopi tot en met Ipsos, vind je kleine en grote brede kiezelstranden. In de zomermaanden erg aangenaam door een vaak snel aflopende zee en verfrissende temperatuur. Heerlijk voor een snelle duik en prima voor een dagje snorkelen of duiken. Huur een bootje in Kassiopi of Agios Stefanos en ontdek de kleine baaitjes aan de noordoostkust.