Badplaats Acharavi

Vakantiebestemming noord Corfu

Mooi en lang strand

Acharavi en Almyros zijn mooie stranden

Lekker eten in het centrum

Genoeg tavernes in centrum Acharavi

Centrale ligging Acharavi

Gunstige ligging om Corfu te ontdekken

Acharavi tips

Acharavi is een moderne en populaire familiebadplaats aan de noodkust van Corfu. Het ligt op 38 kilometer afstand van Kerkyra (Kerkira) en is bereikbaar met de “groene” stadsbus. Het plaatsje heeft ongeveer 1000 vaste inwoners, maar in de zomermaanden is dit aantal door de toeristen veel hoger. Samen met Roda en Almiros deelt deze bestemming een grote en lange baai. Het strand bestaat grotendeels uit zand en kleine kiezels. Voor kinderen is de geleidelijk aflopende zee veilig. Rustige en mooie zandstranden vind je bij Almiros te oosten van Acharavi in dezelfde baai.

Het centrum bevind zich aan de doorlopende weg van Sidari naar Kassiopi op ongeveer 500 meter van het strand. Hier vind je veel winkeltjes, restaurants, bars met terrasjes. Tips zijn restaurants Alegria en the Pumphouse. Voor het uitgaansleven kun je terecht in Veggera.

Voordat je Acharavi in komt vanaf Roda vind je langs de hoofdweg opgravingen van Romeinse thermen. Ze zijn vrij te bezichtigen en liggen onder een afdak op ongeveer 600 meter van het stadhuis. Het zijn resten van stenen heteluchtschachten en verwarmingsinstallaties van een Romeins badhuis. In totaal gaat het om drie kamers die gebruikt werden van de 3e eeuw voor Christus tot aan de 4e eeuw na Christus. Toegang tot de Romeinse thermen is gratis.

Ontdek Acharavi

In de zomer van 2009 is tegenover de opgravingen van de Romeinse thermen het folkloristisch museum van Corfu geopend. Het museum beslaat twee verdiepingen over in totaal 750 meter en laat oude olijfpersen, klederdracht en diverse nijverheid zien uit de historie van Corfu. Het museum is dagelijks geopend van 09.00 tot 14.00 en van 17.00 tot 20.00 uur. Op zondag is het museum gesloten. Toegang tot het museum is drie euro voor volwassenen en 1,50 euro voor kinderen.

Dit kustdorp is per auto prima en gemakkelijk te bereiken. Ook per bus kun je vanuit Kerkyra vier keer per dag (ma-za) en zondag een keer. De andere busdienst rijdt van Sidari via Roda en Acharavi naar Kassiopi dagelijks vier keer.

Het strand van Almiros is een Blue Flag Beach. In de regio rondom Acharavi vind je meer Blue Flag Beaches (Roda en Agios Spiridon). Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur. Op het strand van Acharavi kun je op diverse locaties strandbedden en parasols huren.