VAKANTIE Lefkimmi

Gezellig stadje Lefkimi

Grootste stad in het zuiden

De havenplaats van Zuid-Korfoe

Riviertje deelt Lefkimmi in tweeen

Terrasjes en zoutpannen

daarom deze bestemming

Lange zandstranden en vlakbij Paxos

Lefkimmi tips

Lefkimmi (Lefkimi) is na Kerkyra (Kerkira) de grootste plaats op Corfu. De havenplaats ligt op ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Kerkyra (Kerkira) en heeft 4500 inwoners. Het dorp strekt zich uit over enkele kilometers langs het riviertje Potamos. Dit riviertje mondt ongeveer 1200 meter ten noorden van het dorp in zee uit. In de haven liggen hier veelal vissersboten en rondvaartboten voor excursies. Er is ook een veerbootverbinding met Igoumenitsa op het vasteland van Griekenland. Stranden vind je vlakbij de riviermonding (Bouka beach) en ten zuiden van Lefkimmi (Lefkimi) bij Kavos.

Lefkimmi (Lefkimi) heeft voldoende bezienswaardigheden als het dorpscentrum en het klooster Kiras ton Angelon aan de oude dorpsstraat in Ano Lefkimi. Het klooster dateert uit 1696 en is geopend vanaf 7.30 uur tot 20.00 uur. Het pittoreske bruggetje over de rivier Potamos met vele vissersbootjes, in het centrum van Lefkimmi (Lefkimi), is mooi om te zien. Ook zijn de kerken Agios Spiridonas en Virgin Mary de moeite van een bezoekje waard. Rondom Lefkimmi (Lefkimi) groeien veel olijfbomen en druivenranken. Hier wordt lokaal veel wijn gemaakt.

De stadsbus rijdt (ma-vr) elk uur tussen 7.30 en 23.00 uur naar Kerkyra (Kerkira) en Kavos. Op zaterdag acht keer per dag en zondag vier keer per dag.