Corfu bewoners

Locals en hun geloof

Corfu Orthodox

Corfioten zijn over Orthodox

Hoeveel inwoners heeft Corfu

Informatie over de bewoners van het eiland

Beroemdheden en historie

Wie woonden er op Korfoe

Bewoners Corfu

Net als in heel Griekenland is de bevolking van het eiland Corfu voornamelijk Orthodox. Het paasfeest (Paska) is het feest van het jaar voor de Grieken en op Corfu kun je dan het beste terecht. Het eiland staat nationaal en internationaal bekend om haar grote paasfeest, dat minimaal vier dagen duurt.
Corfu heeft 111.081 inwoners. Hiervan wonen er 41.532 (bron: NSSG 2001) in de hoofdstad Kerkyra (Kerkira).

Het eiland heeft in het verleden diverse beroemdheden als inwoner gehad. Sint Spyridon is de beschermheilige van het eiland en bewoonde Corfu van 270 tot het jaar 348. De eerste president van Griekenland Ioannis Kapodistrias was een gevierd Corfioot. Hij regeerde het land van 1826 tot 1831. Ook in de muziekwereld heeft Corfu nationaal en internationaal betekenis. Zo zijn componisten Spiros Samaras (1861-1917) en Nicholas Chalikiopoulos (1795-1872) erkende componisten. Vicky Leandros won namens Griekenland in 1972 het Eurovisie Songfestival met “Apres toi”, maar is geboren op het eiland Corfu. Momenteel is popzanger Sakis Rouvas een idool in Griekenland. Hij werd in 2004 derde op het Eurovisie Songfestival met de hit “Shake it”.

De feestdagen zijn veelal gelijk aan andere eilanden en regio’s in Griekenland en nationaal gebonden.

Inspiratie


In de maand augustus zijn er in veel dorpen locale festiviteiten. Natuurlijk vieren ze Maria Hemelvaart op 15 augustus, maar de weken ervoor zijn er in diverse bergdorpen in het noorden festivals. Leuk om mee te maken als je hier op vakantie bent.