Gezinsvakantis Corfu

Met de kids naar Corfu

Kinderen en Corfu

Beste plaatsen voor gezinnen

Kindvriendelijk Corfu

Grieken houden van kinderen

Kids aan het strand

Kindvriendelijke stranden Corfu

Corfu vakantie met kids

Corfu is bij uitstek een vakantiebestemming met kinderen. De kinderen kunnen vrijwel overal spelen en zowel Kerkyra als de dorpen op Corfu zijn veilig. Veel stranden lopen geleidelijk af in zee en er zijn zelfs stranden, Kalamaki, waar je na 40 meter in zee nog pas tot aan je knieën in het water staat.
Veel stranden hebben speeltjes voor de kleintjes en anders kun je het aan het strand of in de directe omgeving wel kopen. De Corfioten houden van kinderen en zullen ze vaak verwennen met snoep of cadeaus. Het eiland heeft bovendien twee grote zwemparadijzen Aqualand en Hydropolis.
Per regio is er weel een speciale kinderarts welke vaak Engels en/of Duits spreekt. Apotheken zijn er meer dan genoeg en let erop dat deze op zondag zijn gesloten. Op de deur hangt dan vaak het adres van dienstdoende apotheek voor die zondag.

Corfu en muggen
Muggen zijn er op Corfu genoeg. Om te voorkomen dat je kinderen en ook jezelf wordt gestoken kun je je beter voor zonsondergang goed insmeren. Hiervoor zijn diverse anti muggenstiften of anti muggensprays te verkrijgen. In de slaapkamer stop je een electrisch apparaatje in het stopcontact voor je gaat eten en verwissel dagelijks de blauwe tabletjes hiervoor. Let op deze zijn giftig en de apparaatjes kunnen warm worden in het stopcontact. Kans is heel groot dat je ’s nachts geen muggen hebt in je slaapkamer. Tabletjes en apparaatjes te koop voor een paar euro in de lokale supermarkt.

Corfu en gezinnen

Corfu en de zon
Het zonnetje schijnt volop op Corfu, maar de straling is veel sterker dan wij in Nederland gewend. Zorg dus voor een goede bescherming tegen de zon voor kinderen en vermijd de zon midden op de dag. Goed smeren met een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor en ook een petje of hoedje is geen overbodige luxe. De hele kleintjes kun je ook aankleden met een t-shirt om blootstelling van schadelijke UV-stralen zoveel mogelijk te voorkomen.

Corfu ideale reistijd voor kinderen
De reistijd naar Corfu is de kortste naar Griekenland vanaf Amsterdam en regionale luchthavens in Nederland. De vliegtijd bedraagt vaak tussen de 2 uur en 20 minuten tot 2 uur en 50 minuten afhankelijk van de drukte in het luchtruim en de windrichting en -snelheid.
De grotere hotels op Corfu als Messonghi Beach Hotel en Roda Beach Hotel hebben eigen animatieteams voor de kinderen met een kinderdisco, knutselclubs en ander entertainment.