Informatie over reizen naar Corfu

Wat je moet weten van Corfu

Info voor je vakantie naar Corfu

Daarom op reis naar Korfoe

Reizen naar Griekenland

Met het vliegtuig naar Corfu

Alle info over Korfoe

Van stroom tot je paspoort

Reisinformatie Corfu

Corfu is een eiland van Griekenland en lid van de Europese Unie. Op Corfu is de euro dus ook het wettelijke betaalmiddel. Vooral in badplaatsen en de wat grotere dorpen en steden staan betaalautomaten van diverse Griekse banken. Hier kun je (met een Engels menu) vrij eenvoudig geld pinnen. In de winkels kun je niet met je pinpas betalen. Creditcards van de bekende internationale merken worden alleen in de grotere hotels en of Kerkyra geaccepteerd. Banken zijn veelal alleen op werkdagen s’morgens geopend van 8.30 uur tot 13.00 uur. Om Corfu binnen te komen heb je een geldig paspoort of ID-kaart nodig.

Vliegtijd en klimaat
Op Corfu is het gedurende het hele jaar een uur later dan in Nederland. De vliegtijd vanaf Amsterdam is ongeveer 2 uur en 45 minuten, vanaf Brussel is dit een half uur korter. Het reisseizoen naar Corfu is van mei tot en met half oktober. Wie wil gaan wandelen kan het beste in mei of juni naar Corfu gaan. Dan is het eiland prachtig groen en de temperatuur nog niet te warm. Het meest zon zeker zijn de maanden juli en augustus met gemiddelde dagtemperaturen boven de 30 graden. Ook ’s nachts blijft het dan lang warm met temperaturen die niet onder de 18 graden komen. September is een maand voor de nazomer, met veelal aangename temperaturen en veel zon.

Info Corfu

Medisch
Voor een vakantie naar Corfu hoef je geen inentingen of andere medische voorzorgsmaatregelen te nemen. Het eiland heeft een ziekenhuis in Kerkyra en diverse privé-klinieken. Vaak hebben badplaatsen en dorpen lokale doktersposten en per streek een of twee ambulances. Het is aan te raden indien je medicijnen gebruikt, hiervan een notitie te maken met de internationale naam hiervan of de verpakking mee te nemen op vakantie. Vergeet geen zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (15+) mee te nemen. Probeer de zon tussen 12.00 en 15.00 uur te mijden. De UV index kan zeker in de zomermaanden oplopen tot 10 of zelfs hoger. Het water uit de kraan kun je beter niet drinken. Voor tandenpoetsen is het geen probleem. Gebruik zoveel mogelijk mineraalwater om te drinken. Je kunt dit vrijwel in elke supermarkt kopen voor weinig geld.

Autohuur
Een auto huren op Corfu om het eiland te verkennen is een goede mogelijkheid. Je treft op diverse plaatsen lokale en vaak in de meer toeristische plaatsen, ook internationaal bekende autoverhuurbedrijven aan. Om in Griekenland een auto te kunnen huren moet je minimaal 21 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een rijbewijs dat is afgegeven ten minste 1 jaar voor de eerste huurdag. Bij sommige autoverhuurbedrijven is de minimum leeftijd zelfs 23 jaar. Het dragen van de veiligheidsgordel is ook in Griekenland verplicht. Er kunnen maximaal twee bestuurders worden opgegeven per huurcontract. Benzine is op Corfu even duur als in Nederland. Het aantal benzinepompen is redelijk tot goed te noemen. Op zondagen zijn vrijwel alle tankstations gesloten.

Elektriciteit
Het elektriciteitsnetwerk is gelijk aan Nederland 220 volt. Je hebt dus geen verloopstekkers nodig voor je apparatuur.