Hoetels en appartementen

Accommodaties op Corfu

Kies je verblijf op Corfu

Waar slaap jij op Korfoe?

Luxe resorts en hotels

All-inclusive of kies voor logies ontbijt

daarom Corfu

Groen, gezellig en echt Grieks

Acco tips

Het zoeken van een accommodatie zal op Corfu geen probleem opleveren. Aanbod genoeg van appartementen, campings, hotelkamers of luxe villa’s. Je vind ze werkelijk verspreid over het hele eiland; in het binnenland tot pal aan zee of het strand.

In totaal zijn er in 2007 4.146.015 nachten in hotels en soortgelijke accommodaties door 552.827 toeristen doorgebracht(bron: NCCSG). De maand augustus was de drukste maand in 2007 met 1.025.578 overnachtingen (ongeveer 25% van het totale jaaraantal) door 120.877 toeristen. Gemiddeld over het gehele jaar is ongeveer 70% van de bedden van hotels en soortgelijke accommodaties bezet.

Appartementen zijn het populairste onder vakantiegangers naar Corfu. De laatste jaren zie je een toenemende vraag naar grotere en of luxere accommodaties. Deze vind je veelal aan de noordoost kust van het eiland bij dorpjes als Agios Stefanos, Kalami, Kerasia, Kouloura en Barbati. Nabij de kustplaats St. Spiridon is in 2005 een zeer groot all-inclusive hotel Blue Bay gebouwd. Het hotel wordt grotendeels bezocht door Engelsen.
Het grootste hotel is het Messonghi Beach Hotel nabij de badplaats Messonghi in het zuiden van Corfu. Dit hotel heeft 870 kamers, enkele bungalows en vier zwembaden.