VAKANTIE Moraitika

Kustplaats in het zuidoosten

Mooi strand bij Moraitika

Vakantieplek op Corfu

Je bent zo in Lefkimmi

Tussen Kerkyra en Lefkimmi in

daarom deze bestemming

Mooi zandstrand en genoeg faciliteiten

Moraitika tips

Moraitika is een moderne en populaire badplaats aan de zuidoostkust van Corfu. Het ligt op 20 kilometer afstand van Kerkyra (Kerkira) en is bereikbaar met de “groene” stadsbus vanuit Messonghi en Kerkyra. Deze kustplaats heeft ongeveer 300 vaste inwoners, maar in de zomermaanden is dit aantal door vakantiegangers veel hoger. Het zandstrand bestaat grotendeels uit zand en kiezels met palmbomen en Caraïbisch ogende strooien parasols. De kust heeft echter geen branding. Het strand heeft veel watersportmogelijkheden.

Moraitika is verdeeld in Ano (boven) en Kato (beneden). Het nieuwe gedeelte Ano kenmerkt zich door villa’s en taveernes aan de noordzijde van het dorp. De badplaats en het centrum liggen aan de zuidkant van het plaatsje aan de doorlopende weg langs de boulevard, vrijwel direct aan het zandstrand. Hier vind je winkeltjes, restaurants, bars met terrasjes. Moraitika wordt veelal bezocht door Duitse vakantiegangers.
In de omgeving zijn diverse archeologische vondsten te bezichtigen. Kenmerkend is dat dit dorp een rijke geschiedenis heeft als badplaats. Ruïnes van een romeinse villa, Romeinse baden en overblijfselen van een tempel uit de 3e eeuw voor Christus.

Ontdekken

Moraitika is per auto prima en gemakkelijk te bereiken. Ook per bus kun je vanuit Kerkyra, Messonghi en Kavos de badplaats bereiken.

Het strand van Moraitika is geen Blue Flag Beach. In de regio rondom Moraitika vind je meer Blue Flag Beaches (Messonghi en Issos). Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur. Op het strand van Moraitika kun je op diverse locaties strandbedden en parasols huren.