VAKANTIE Gouvia

Gouvia is een mooie basis

Gezellig dichtbij Kerkyra

Kleine haven, restaurants en bars

ligging Gouvia

Lekker centraal op het eiland

daarom Gouvia

Alle voorzieningen in de buurt

Gouvia tips

Gouvia is een badplaats ongeveer 8 kilometer ten noorden van Kerkyra (Kerkira) aan de oostkust van Corfu. De badplaats heeft een jachthaven voor zeil- en motorboten. Dit maakt het plaatsje een populaire bestemming voor zeilvakanties. Rondom de haven staan enkele prachtige huizen en in de haven vind je vaak prachtige grote en luxe jachten. Vanuit de haven vliegen sinds kort ook watervliegtuigen naar Italië, het vasteland van Griekenland en de andere Ionische eilanden. Gouvia heeft ongeveer 1500 vaste inwoners een hoofdstrand en diverse kiezelstranden.

Naast de jachthaven heeft Gouvia twee andere trekpleisters. De dorpsstraat met winkels, restaurants, café’s en discotheken is er een van. Hier is vooral ’s avonds altijd iets te doen. Bij restaurant O Makis kun je goed vis eten en uitgaan kun je in nachtclub of discotheek. Op ongeveer twee minuten lopen van het hoofdstrand vind je de Venetiaanse dokken (Venetian Shipyard) uit de de 18e eeuw. Momenteel staan er nog 15 stenen bogen en het portaal uit 1778. In de wintermaanden lagen hier voeger de schepen van de Venetianen aan wal.

Ontdekken

Aan de andere kant van de baai, bij het plaatsje Komeno, staat de Ipapanti kerk. Deze kerk is gebouwd rond 1300 op een klein eilandje en met een smalle weg verbonden met de baai van Gouvia. In 1996 is de Ipapanti kerk vrijwel volledig gerestaureerd en op 2 februari en 17 juli vinden hier feestactiviteiten plaats.

De stadsbus rijdt (ma-za) elk half uur tussen 7.00 en 22.00 uur naar Kerkyra (Kerkira). Op zondag is er elk uur een verbinding met de hoofdstad van Corfu.

Het strand van het dorp Gouvia is geen Blue Flag Beach. In de regio rondom de badplaats vind je wel Blue Flag Beaches. Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur.