vakantie Dassia

De drukste bestemming van Corfu

dichtbij Kerkyra

Je bent zo in de gezellige hoofdstad

Aan de oostkust van Corfu

Strand voor de deur in Dassia

daarom Dassia

Gezellig, georganiseerd en ligging

Dassia tips

Dassia is een populaire badplaats 10 kilometer ten noorden van Kerkyra (Kerkira) en heeft ongeveer 1500 inwoners. Het heeft een smal maar lang hoofdstrand en loopt geleidelijk over in de badplaats Ipsos. Het andere strand heet Agios Nikolaos beach naar de gelijknamige kerk. Dit strand is veelal een stuk rustiger dan het hoofdstrand. Vanaf de hoofdweg van Komeno naar Ipsos en verder zijn er diverse weggetjes naar appartementen, hotels en het strand en de zee.

Dassia heeft niet veel bezienswaardigheden. De bezoeker kan zich vermaken met zonnebaden, zwemmen, mountainbiken en watersporten. ’s Avonds is er meer te beleven. Voor jongeren zijn er voldoende uitgaansmogelijkheden aan de hoofdweg. Overdag is het druk bij Malibu aan het strand met een zwembad, lounge-garden en veel sunbeds aan het strand.

Ontdekken

De stadsbus rijdt (ma-za) elk half uur tussen 7.30 en 23.00 uur naar Kerkyra (Kerkira). Op zondag is er elk uur een verbinding met de hoofdstad van Corfu. Je kunt dus snel en voordelig een uitstapje maken naar het boeiende Kerkyra (Kerkira). Dassia heeft een eigen camping Karda Beach genaamd. De camping ligt vlakbij het naburige dorpje Kato Korakiana.

Het strand van Dassia is een Blue Flag Beach. In de regio rondom de badplaats vind je meer Blue Flag Beaches. Je mag een blauwe vlag laten wapperen op het strand als men voldoet aan strenge criteria als een schone kust en zee, strandwachtposten, toiletten en goed omgaan met de natuur.