Paleis van Sisi

Hier woonde keizerin Elizabeth

Het Achilleion

Beeld van Achilles in de tuin

Residentie van Sisi op Corfu

Keizerin Sisi van Oostenrijk was hier graag

Mooie grote witte villa

Trekpleister op het eiland Korfoe

Achilleion tips

Het Achilleion (Achillion) wordt ook wel het paleis van Sissi genoemd. De Oostenrijkse keizerin (Sissi) liet het Achilleion (Achillion) bouwen tussen 1889 en 1892 als zomerverblijf. Het grote en mooie paleis met een prachtige tuin staat net even buiten het traditionele dorp Gastouri op 15 kilometer ten zuiden van Kerkyra (Kerkira).

Keizerin Elisabeth (Sissi) bezocht Corfu voor het eerst in 1861 en vervolgens pas weer 16 jaar later in 1877. Ze was verliefd op het eiland en besloot in 1888 een villa te kopen en te laten ombouwen tot het paleis Achilleion (Achillion). Het klassieke paleis is ontworpen door de Napolitaanse architect Rafaele Carito en werd zowel intern als extern gedecoreerd met neo-klassieke beelden van overwegend Italiaanse makelij. Ze heeft er maar zes jaar van kunnen genieten, want in 1898 werd Elisabeth (Sissi) vermoord in Genève. In het jaar 1907 kocht de Duitse keizer Wilhelm II het om het vervolgens in 1914 weer van de hand te doen.

Het mooiste van de villa is de tuin met de beelden van de Negen Muzen en de stervende Achilles. Binnen in het paleis zie je prachtige muur- en plafondschilderingen en diverse meubels in goede staat. Je kunt alleen de begane grond bezichtigen, de eerste etage is voor publiek afgesloten. Het Achilleion (Achillion) is dagelijks geopend van 09.00 tot 16.00 uur en eenvoudig te bereiken per auto of stadsbus vanuit Kerkyra. De stadsbus rijdt van Kerkyra (Kerkira) van maandag tot zaterdag zes keer per dag heen en weer. Op zondagen vier keer per dag. In het hoogseizoen is dit frequenter.