Wandelen op Corfu

Wandelingen en routes

Wandelen op het Ionische eiland

Waar kun je wandelen op Corfu

Corfu Trail

Lange wandeling maken over het eiland

Wandelen in de natuur

Tussen de olijfbomen en cipressen

Lekker wandelen op Corfu

Op Corfu zijn veel wandelmogelijkheden. Het eiland heeft een rijke flora en fauna en in de binnenlanden, met name in het noorden, is het in tegenstelling tot de badplaatsen nog niet zo toeristisch. Vooral voor beginnende wandelaars biedt Corfu tal van wandeltochten. Voor de gevorderden is het bergachtige landschap in het noorden van het eiland bij de Pantokrator interessant.

De maanden mei, juni en september en oktober zijn de beste wandelperiodes op Corfu. In mei en juni is het eiland groen en vol met bloeiende planten en bloemen. In al deze maanden is het op Corfu veelal aangenaam met dagtemperaturen van 20 tot 30 graden. In juli en augustus is het overdag veelal te warm om een flinke wandeltocht te gaan maken.

Om te gaan wandelen op Corfu dien je je wel goed uit te rusten. Zorg bijvoorbeeld altijd dat je een hoed of pet bij je hebt tegen de zon. Een fles water, zonnebrandcrème en een lange broek en shirt met lange mouwen zijn absoluut noodzakelijk. De bedekte kleding is voor gebieden met hogere begroeiing tegen beten en prikken van diverse insecten.

222 kilometer te voet

De lokale bevolking kan je mooie wandeltochten laten maken. Als je graag iets beter voorbereid wilt gaan wandelen kun je de wandelgids op Corfu van Sunflower aanschaffen. Hierin staan 51 korte en lange wandeltochten op Corfu. De langste wandelroute is van Corfu Trail. Corfu Trail is de naam van de route die alleen te voet uit te voeren is. De route is veelal uitgezet over zandweggetjes en karrensporen. In totaal 222 kilometer lang en meer dan twee weken lopen! Je kunt ook een gedeelte van de tocht lopen uiteraard.

Links over wandelen
Corfu Trail
Corfu Sunflower