Sport op Corfu

Van voetbal tot golf

FC Kerkyra is de voetbalclub

Bekijk een potje voetbal in het stadion

Golfen in de Ropa Vallei

18 holes golfbaan centraal op Corfu

Hardlopen en snelle boten

Grand prix van Korfoe

Sporten op Corfu

Kerkyra F.C.
Corfu heeft een eigen voetbalclub Kerkyra FC ook wel AO Kerkyra (Athlitikos Omilos Kerkyra) genoemd. Het stadion van de club (Kerkyras stadion; 2685 plaatsen) staat in de hoofdstad Keryra nabij het internationale vliegveld. De club speelt haar thuiswedstrijden in het donkerrood/blauw gestreepten heeft de bijnaam Faiakes.

De voetbalclub Kerkyra F.C. is in 1967 ontstaan na een fusie van drie clubs van het eiland (Aris Kerkyras, Helespontos en Asteras Kerkyras). In dit jaar ontstond ook de Griekse national competitie. Door de fusie van de drie belangrijkste clubs van het Griekse eiland kon Kerkyra F.C. deelnemen aan de B-league. In 1969 veranderde de voetbalclub van naam naar A.O. Kerkyra.

Formula 1 Powerboats Grand Prix
Ieder jaar vind in de Garditsa baai in Kerkira de wereldkampioenschappen Grand Pix Powerboats plaats. In totaal strijden hier 12 teams met in totaal van 24 “powerboats” om de wereldtitel. Er worden snelheden over het water geklokt van 225 kilometer per uur. De acceleratie van een “powerboat” is slechts 3,5 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur.

Golf
In de Ropa vallei in het midden van Corfu, bij Ermones, ligt een prachtige 18 holes golfbaan. De Corfu Golf Club is aangesloten bij de Hellenic Golf Federation en de European Golf Association. Jaarlijks vinden hier diverse evenementen plaats als het Corfu lente- en herfstfestival en het internationale amateurkampioenschap. De Golf encyclopedie heeft de in 2007 gerenoveerde golfbaan op Corfu, ingedeeld bij de beste 19 van Europa. De golfbaan is 7 dagen per week geopend.

Hardlopen en wandelen

De Corfu Trail is de langste wandelroute op het eiland en loopt van het uiterste noorden tot het zuidelijkste punt van het eiland. Een uitdaging om deze wandeling te maken van een paar honderd kilometer. Vooral in noorden van Corfu zijn veel wandelroutes uitgestippeld.

Jaarlijks in september wordt de halve marathon van Corfu georganiseerd in Kerkyra. In april en mei is er de Kassios Dias trailrun in Kassiopi en Erimitis.