Veerdiensten Corfu

Met de veerboot naar Corfu

Waarheen met het veer vanaf Corfu

Vaarroutes van en naar Corfu

Naar het Griekse vasteland

Veerdiensten met Igoumenitsa

Over zee verder reizen

Vanuit Corfu per boot doorreizen

Veerdiensten Corfu

De grootste haven van Corfu (Korfoe) ligt bij Kerkyra (Kerkira). Voor internationale diensten is er en aparte terminal. Vanuit de oude haven van Kerkyra (Kerkira) vertrekken de veerboten naar Igoumenitsa (1,15 tot 1,45 uur varen) en Patras (4 uur varen) op het vasteland van Griekenland en ook de eilanden Paxos en Anti-Paxos. De stad Lefkimmi (Lefkimi) in het zuiden van Corfu (Korfoe) heeft ook een bootverbinding met Igoumenitsa. Om de eilanden Erikousa, Mandraki en Othoni in het noordwesten van Corfu te bezoeken moet je naar het haventje van Agios Stefanos.

Corfu (Korfoe) kun je vanuit Italië, Albanië en het vasteland van Griekenland eenvoudig bereiken per veerboot. Vanuit Italië vertrekken frequent vanaf Venetië, Ancona, Bari en Brindisi veerdiensten van en naar Corfu (Korfoe). Vaak is Corfu (Korfoe) een tussenstop van de dienst die verder vaart naar Igoumenitsa of Patras.

Ferry’s Corfu

De overtocht vanaf Venetië duurt ongeveer 26 uur en wordt uitgevoerd door Minoan Lines. Vanaf Ancona (12 uur), Bari (8 uur) en Brindisi (8 uur) kun je kiezen voor meerdere rederijen als Anek, Minoan Lines en Superfast Ferries. Vanaf Brindisi kun je ook per “fast ferry” in slechts 3,5 uur naar Corfu (Korfoe). Op deze laatste veerboot is zeer beperkte ruimte voor voertuigen.

Vanaf het vasteland van Griekenland varen diverse veerboten op en aan. De verbinding tussen Corfu (Korfoe) en Igoumenitsa op het vasteland van Griekenland is zeer frequent. In het hoogseizoen kun je vanaf ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, ongeveer 10 keer per dag overvaren. Ideaal voor een combinatievakantie Corfu en Epirus. Ook heeft Corfu (Korfoe) een dagelijkse bootverbinding met de havenstad Sarande in Albanië.